Jasper Erkens

Jasper Erkens stelt deze zomer zijn nieuw album Limbo Terminal voor in De Warandepoort in Tervuren en De Casino in Sint-Niklaas. De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.com.

 

Jasper Erkens is amper 28, maar hij heeft al een goedgevulde muziekcarrière achter de rug. In 2009 bracht hij op zestienjarige leeftijd zijn debuutalbum The Brighter Story uit. Die plaat bevatte met “Waiting Like a Dog” en de akoestische cover van Gnarls Barkleys “Crazy” twee stevige hits, en de carrière van de jonge Diestenaar nam meteen een vliegende start. Adele nam hem als voorprogramma mee op tour, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: “Schrijf je in aan de BRIT school in Londen.” Jasper liet het zich geen twee keer zeggen, zei “Tabé, België!”, en verkaste naar Londen, voor een persoonlijk en muzikale queeste. Tegenwoordig heeft Jasper Erkens het Verenigd Koninkrijk alweer ingeruild voor Amsterdam, met het splinternieuwe ‘Limbo terminal’ als recentste wapenfeit.

 

 

In 2020 bracht Erkens reeds de drie singles “We’re Alike”, “True Love” en “Guilt Trippin”. Tijdens de opnames van de videoclip voor “Guilt Trippin’” brak Erkens zijn voet, waardoor hij enkele maanden niet meer kon wandelen. Hij nam van deze gelegenheid gebruik om zich in zijn thuisstudio in Amsterdam af te zonderen om zijn derde langspeler “Limbo Terminal” af te werken. Helemaal alleen sleutelde hij aan zijn derde studioalbum, dat hij overigens ook zelf produceerde. Het resultaat is een overwegend midtempo album met diverse invloeden: een mix van zijn oude sound, aangevuld met elektronica, r&b-, jazz- en popinvloeden. Vijftien nummers lang dompelt de singer-songwriter de luisteraar onder in een dromerige wereld, waarin klassieke instrumenten en elektronische toetsen hand in hand gaan.

 

Tickets voor de twee concerten in Tervuren & Sint-Niklaas zijn meteen te koop.