Foto NDZ
Foto NDZ

In de kelder van een herenhuis langs de Jan Palfijnstraat in hartje Kortrijk is zondagvoormiddag tijdens afbraakwerken van een oude stookolietank brand uitgebroken.  Dankzij de alerte reactie van de technieker en de snelle tussenkomst van de brandweer, kon de schade beperkt blijven tot een zwartgeblakerde kelder en raakte niemand gewond.  In het herenhuis bevindt zich op de benedenverdieping eethuisje KaRambla en een appartement op de bovenverdieping.  Toen een technieker zondagmorgen rond tien uur slijpwerken uitvoerde om een oude mazouttank in de kelder af te breken, liep het fout.  Een resterende hoeveelheid mazouttank die zich nog in de tank bevond, vatte vuur en dat ging meteen gepaard met heel wat rook.  De man reageerde alert en ging in afwachting van de komst van de brandweer het vuur te lijf met een brandblusapparaat.  Hierdoor was de brand zo goed als geblust toen de brandweer ter plaatse kwam.  De brandweer kon zich beperken tot wat nablussen en het ventileren van de kelderruimte.  Het eethuisje, dat op het moment van de brand gesloten was, en een bovengelegen appartement bleven gevrijwaard.  Tijdens de interventie bleef de Jan Palfijnstraat een tijdlang volledig afgesloten.