Foto NDZ
Foto NDZ

Op de oprit van de R8 binnenring naar de E17 richting Frankrijk deden zich zaterdagnamiddag op enkele uren tijd twee gelijkaardige ongevallen voor. Telkens liet de bestuurder zich op het natte wegdek verrassen, waardoor het voertuig aan het tollen ging en tegen de betonnen stootblokken knalde die er aan beide kanten van de oprit staan. Het eerste ongeval gebeurde in de vroege namiddag, een tweede ongeval deed zich iets na vijf uur voor.  Bij het eerste ongeval bleef de bestuurder van een Nissan ongedeerd, bij het tweede ongeval kwamen twee ziekenwagens ter plaatse om de bestuurster van een VW Golf, een vrouw uit Meulebeke, haar passagier en een kindje uit voorzorg naar het vlakbij gelegen AZ Groeninge over te brengen voor een check-up.  Beide voertuigen liepen door de klap zware schade op en waren rijp voor de schroothoop.  Beide ongevallen veroorzaakten beperkte verkeershinder voor het verkeer dat vanuit de R8 binnenring de E17 wou oprijden richting Frankrijk.