Summer Night

In 2020 werden er in Lessines al tien concerten en voorstellingen opgezet tijden de maand augustus. Deze succesvolle ervaring werd het ‘test event’ voor het veel grotere opzet van de zomer van 2021, met dezelfde basisprincipes maar met meer toeschouwers. Dezelfde ingrediënten: artistieke kwaliteit, de menselijke dimensie, een verzorgd gastronomisch aanbod, comfort en een goede ontvangst in een unieke omgeving.

Voor deze herstart was er dus ook een programma nodig dat qua ambitie het gevoel van ‘bevrijding’ op passende wijze in de verf zet. Tijdens juni en juli zal het aantal en de capaciteit van de concerten in stijgende lijn gaan, in overeenstemming de gelden voorwaarden en toegestane aantallen.

Van Jasper Steverlinck, via BJ Scott, Ruben Block, Meskerem Mees en The Bony King of Nowhere, tot Daniel Hélin en chansonnier  Dick Annegarn in juni. In Augustus is Hooverphonic een sterke opener, gevolgd door onder andere Het Zesde Metaal, Axelle Red, Girls in Hawaii, Typh Barrow, Milow, Wim Mertens en Suarez

Er werd dus ook naar een passende locatie gezocht, en gevonden. In juni vinden de Summer Nights  plaats op de binnenkoer van Hôpital Notre Dame à la Rose, een prestigieus 16e eeuws oud Hospitaal  (dat in erkenningsprocedure zit door UNESCO). 

In juli zullen de concerten doorgaan op het terrein daartegenover, tussen het platteland en stad, in de schaduw van het prestigieuze Hôpital a la Rose.  Het podium wordt hier letterlijk schrijlings op de Dender geplaatst, zodat het de rivier letterlijk overbrugt. Het concertterrein helt zachtjes af naar de rivier en het podium toe en vormt zo bijna een natuurlijk (bucolisch) amfitheater.

Praktisch 

Het publiek wordt in open lucht ontvangen op eilandjes van 4 personen (of meer indien het gaat om leden van hetzelfde gezin), maskers gaan op tijdens de verplaatsingen, en Horeca service gebeurt aan tafel.