Lichte vrachtwagen botst achteraan op tractor met oplegger
Foto: FVL

Maandagnamiddag kwam het op de Iepersteenweg te Houthulst tot een aanrijding tussen een tractor die een erf wou opdraaien en een achteropkomende lichte vrachtwagen. Wellicht heeft de bestuurder van de lichte vrachtwagen, dat in dat in chape- en vloerisolatie handelt, de tractor te laat opgemerkt. De lichte vrachtwagen botste achteraan op de oplegger van de tractor om dan uiteindelijk in de gracht tot stilstand te komen. Getuigen verwittigden de hulpdiensten omdat ze vreesden dat de inzittenden van de lichte vrachtwagen gekneld zaten. Uiteindelijk kon de bestuurder op eigen kracht zijn voertuig verlaten en hielp hij zijn passagier eveneens het voertuig te verlaten.

Als bij wonder werden beiden slechts lichtgewond maar werden ze voor een medische check-up en verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Brandweer Houthulst-Merkem reinigde het wegdek, dat bezaaid lag met glas en controleerde de inhoud van de lichte vrachtwagen om na te gaan of er geen vloeistof lekte.