Op de foto Oshin Derieuw die onlangs haar Olympische droom in het water zag vallen. BRU
Op de foto Oshin Derieuw die onlangs haar Olympische droom in het water zag vallen.
BRU

Na 16 maanden non-competitie gaat op zaterdag 26 juni bokster Oshin Derieuw uit Kuurne het duel aan tegen haar Zwitserse rivale, de 39-jarige  Olivia Belkacem, met als inzet de Europese Titel in het weltergewicht.  Nadat de Kuurnse eerder op het jaar al haar mogelijkheid tot deelname aan de Olympische Spelen in Tokio aan haar neus zag voorbij gaan, zet ze nu alles op alles om deze Europese titel binnen te halen.   “Gelukkig heeft mijn Franse coach Mohamed Nichane mijn ontgoocheling dat ik niet richting Olympische spelen kon kunnen verzachten door direct een profwedstrijd te regelen voor mij, waardoor ik een nieuw doel voor ogen had en zo al het trainen niet voor “niets” was geweest”,  vertelt wereldkampioene WBF, Oshin Derieuw, “Na mijn knieblessure die ik vorig jaar  opliep volgde een lange revalidatie die nog steeds niet afgelopen is gezien ik nog steeds last ervaart in de knie.  Sinds september ben ik echter terug actief in de bokszaal.    Mijn ritme zit terug goed, al dien ik er wel over te waken dat ik mij niet overdoe. Gelukkig heb ik goeie coaches die af en toe aan de teugels trekken.  Ik draaide bijzonder goed de laatste weken, al kon ik helaas mezelf niet uittesten tegen damesboksers gezien door corona niet veel stages/toernooien worden georganiseerd.”  Ondertussen werd Oshin ook reeds gecontacteerd door Team Belgium die haar graag fit wil houden tot de olympische Spelen 2024, een nieuwe uitdaging waar de wereldkampioene WBF eveneens kan naartoe leven.  De kamp met de EBU-titel als inzet zal plaatsvinden in Fribourg, Zwitserland.