Foto NSK
Foto NSK

Ondanks de positieve gedachte die de organisatie achter de Hermicuda Slalom deze week nog de wereld in stuurde, ziet het er somber uit voor Autostal Hemicuda vzw.  ‘Amateursporten’ zouden ook in de maand mei nog steeds niet toegelaten worden. “Omdat het Ministerieel Besluit tot op heden nog op zich laat wachten is er echter nog te veel onduidelijkheid”, reageert Steve Verschaeve, veiligheidsverantwoordelijke van de Hermicuda Slalom, “Via de bevoegde instanties konden we wel reeds achterhalen dat de omzendbrief vrij duidelijk is.  De gemeente Kuurne, die ons ten volle steunt bij de organisatie van de Slalom, had reeds het veiligheidsplan geruime tijd goedgekeurd, waardoor het nu alleen nog wachten was op een positief signaal van hogerhand.  Het zou de eerste Slalom van het seizoen 2021 gaan worden en dat was duidelijk te zien aan de lange lijst met voorlopig ingeschreven piloten.   Sowieso zou het een organisatie zonder toeschouwers gaan worden, maar we wilden de slalompiloten na meer dan een jaar van inactiviteit toch de mogelijkheid bieden om hun motoren opnieuw warm te draaien.  Helaas zullen we de piloten ook dit jaar opnieuw moeten teleurstellen, gezien het ook nu opnieuw niet zal kunnen.  Omdat zowel wij zelf, maar ook de piloten, toch een minimum aan voorbereidingstijd nodig hebben, wilden we niet langer wachten om de knoop door te hakken, al doet het figuurlijk heel veel pijn aan ons hart”, aldus Steve Verschaeve.  Net zoals vorig jaar gooit ook nu opnieuw corona roet in het eten en komt er dus ook in 2021 geen Slalom van Kuurne op zondag 9 mei. De organisatie maakte wel reeds de volgende afspraak bekend waarop de Hermicuda Slalom zou plaatsvinden en dit wordt  Paasmaandag 2022!

Foto NSK
Foto NSK