Het zesde metaal

De zomer kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Een volwaardig Festival Dranouter – met 5 podia, 90 artiesten van over de hele wereld en ruim 50.000 festivalgangers gezellig samen – dat lijkt er niet in te zitten voor de editie van 2021. Maar om te garanderen dat er wel muziek klinkt te Dranouter kunnen we niet langer wachten en moeten we vandaag uit de startblokken schieten. Een wettelijk kader vanuit de overheid is er dan wel nog steeds niet, maar met de vooropgestelde vaccinatiestrategie zouden evenementen tijdens de zomer wel haalbare kaart moeten zijn. Die situatie dwingt de organisatie van Festival Dranouter er toe om zelf de knoop door te hakken. Geen full versie van Festival Dranouter 2021, wél de coronaproof Dranouter Zomersessies XL.

Van donderdag 5 augustus t.e.m. zondag 8 augustus 2021 bieden we een topaffiche in een veilige setting met een diverse line-up van 5 artiesten per dag. En als extra blijk van vertrouwen voor ons publiek bouwen we een coronagarantie in. Op de line-up o.a. Hooverphonic, 20 jaar Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal. Muziekliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 7 mei om 11u de felbegeerde tickets bemachtigen.

Zomersessies XL in 2021 met klemtoon op Belgisch toptalent

Van donderdag 5 augustus 2021 t.e.m. zondag 8 augustus 2021 (de oorspronkelijke dagen van Festival Dranouter) krijg je een festivaleditie op kleinere schaal met één podium, maar wel met alles erop en eraan.

  • Het grote festivalterrein aan de Dikkebusstraat zal volledig ondergedompeld worden in die zalige gezelligheid die zo eigen is aan Festival Dranouter.
  • De Dranouter Zomersessies XL zullen georganiseerd worden voor een beperkt publiek: 2.500 toeschouwers per festivaldag, beschikbaar in 625 bubbels van 4 personen.
  • Op elke festivaldag van de Dranouter Zomersessies XL plakt een waardige line-up van 5 bands. In de ruime, goed geventileerde festivaltent Kayam kunnen verschillende bubbels zittend aan hun tafeltje genieten van de beste live optreden.
  • De optredens volg je helemaal coronaproof, in bubbels van max. 4 personen.

De Dranouter Zomersessies XL leggen de nadruk op Belgisch talent en maken meteen al enkele indrukwekkende namen bekend. Op donderdag 5 augustus is Hooverphonic de headliner, op vrijdag 6 augustus ’20 jaar Flip Kowlier’, op zaterdag 7 augustus staat Bart Peeters vast. Op zondag 8 augustus staat Het Zesde Metaal op de Zomersessies XL. De line-up wordt binnenkort aangevuld met meer moois.

=> www.festivaldranouter.be