Bewoner gewond bij nachtelijke brand
Foto: FVL

Woensdagnacht omstreeks 01u45 is brand ontstaan in een rijwoning van de Westbroekstraat te Merkem, deelgemeente van Houthulst. Brandweer Houthulst-Merkem en Brandweer Westhoek – post Diksmuide snelden ter plaatse en konden de brand na één uur blussen.

Brandweerkapitein Lode De Keyser: “bij aankomst van de brandweer is er vanuit de woning een hevige rookontwikkeling merkbaar. De 32-jarige bewoner liep brandwonden op aan de linkerhand en linker bovenbeen en raakte tevens bevangen door de rook. Na de eerste zorgen werd de bewoner overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper. De slaapkamer, waar de brand ontstond, is volledig uitgebrand. Ten gevolge van de bluswerken liepen een aantal ruimtes in de woning waterschade op.
De oorzaak van de brand is later door een expert te bepalen. Aanliggende woning heeft aanzienlijke rook- en waterschade opgelopen.”