Foto NDZ
Foto NDZ

Langs de Pontstraat in Heestert is zaterdagavond een automobilist gewond geraakt toen deze van de weg afging en in de gracht belandde.  De bestuurder van de Skoda Fabia, naar verluidt een oudere man, reed omstreeks halfelf in de landelijke Pontstraat richting Heestert, toen het in een scherpe bocht mis ging.  De wagen ging om een nog ongekende reden uit de bocht en dook met de neus de diepe gracht rechts van de weg in. Omdat gevreesd werd voor geknelde inzittenden, snelden brandweer en ziekenwagen naar de Pontstraat. “De bestuurder zat niet echt gekneld maar werd door de brandweerlui en ambulanciers met de nodige omzichtigheid uit het voertuig gehaald via de rechterdeur van het wagen”, vertelt officier Tom Dekeyzer van hulpverleningszone Fluvia.  De man bleef al die tijd bij bewustzijn en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend.  Daarna werd hij voor verdere verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval waren geen andere wagens betrokken.  De Pontstraat bleef ter hoogte van het ongeval een tijdlang afgesloten, maar gezien het late uur veroorzaakte dit weinig hinder.