Foto NDZ
Foto NDZ

De alertheid van garagehouder Guy Devolder (50) van garage Devoldermotors  gelegen langs de Kooigemsestraat in Kooigem heeft ongetwijfeld zaterdagnamiddag erger kunnen voorkomen nadat plotseling achteraan de garage een wagen vuur vatte.  Guy aarzelde niet en duwde meteen het brandende voertuig buiten, waardoor de garagehouder zelf eerstegraadsbrandwonden opliep in het gezicht en op de armen.  De  man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend.

Garagist Guy Devolder (50) was zaterdagnamiddag rond 14u30 aan het sleutelen aan de Toyota van een klant, toen het mis ging. “De wagen stond op de hefbrug op een paar meter van de grond  toen tijdens laswerken wellicht de binnenbekleding vuur vatte. In een mum van tijd stond de wagen in lichterlaaie en sloegen de vlammen metershoog”, vertelt de man, die het hoofd koel hield en meteen actie ondernam.  “Ik deed de hefbrug naar beneden, bevestigde nog snel een wiel aan de wagen en duwde het brandende voertuig naar buiten, richting de oprit. Intussen riep ik m’n vrouw toe om nog snel een andere wagen op de oprit te verplaatsen. De brandende wagen kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een muurtje aan de straatzijde”. In afwachting van de brandweer probeerde de man zelf nog de vlammen in bedwang te houden door het leegspuiten van verschillende brandblusapparaten en een tuinslang.

Foto NDZ
Foto NDZ

“Ik keek door het raam en zag de brandende wagen, waarop ik meteen de hulpdiensten verwittigde”, vertelde de overbuur. “Ik heb veel geluk gehad, dankzij m’n alerte reactie blijft de schade beperkt tot de wagen zelf en bleef het gebouw gevrijwaard. Kalm blijven en meteen actie ondernemen in dergelijke situaties is iets wat ik geleerd heb van mijn vroegere werkgever”, relativeert de man het voorval. “Het had immers helemaal anders kunnen uitdraaien, had ik de wagen niet tijdig buiten gekregen, want dan was het gebouw wellicht weg geweest”. Devolder werd ter plaatse verzorgd door de ambulanciers maar moest niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. “Het mag dan gaan stoppen, kreeg al genoeg tegenslagen te verwerken. Deze morgen kwamen ze filmen voor ons aanbod aan nieuwe wagens, en nu gebeurt dit”, reageerde de man aangeslagen.