politielicht

Zondagmorgen omstreeks twee uur is de politie binnengevallen op een coronafeest in Diksmuide.  Dit gebeurde nadat de agenten een telefoontje hadden gekregen uit de Wittepoortstraat met de melding dat daar een feestje aan de gang was in een van de panden. Op locatie aangekomen werd behalve de 19-jarige organisator uit Diksmuide, die ook al eerder geverbaliseerd werd voor het overtreden van de COVID-maatregelen te Gent, ook nog 6 andere personen aangetroffen. Bij de 7 feestvierders die allen de overtreding erkenden bleek nog een 20-jarige uit Diksmuide te zijn die reeds eerder geverbaliseerd werd voor een COVID-overtreding in Kortrijk.  Van deze zeven jongeren zijn er zes afkomstig uit Diksmuide en één uit Staden waar het virus tevens nadrukkelijk aanwezig is.  Ze kregen allemaal de nodige coronaboetes opgelegd.