Rookmelder alarmeert bewoonster in Wervik na brand in kelder
Foto: NDZ

Langs de Diederik Geerbodelaan is vrijdagavond omstreeks halfelf brand uitgebroken in de kelder van een rijwoning. Dankzij het piepende alarm van de rookmelders werd bewoonster Bernadette B. tijdig wakker. De alleenstaande dame kon zich tijdig uit de voeten te maken en de hulpdiensten te alarmeren. “In de kelder stonden onder meer een elektrische wastrommel en een plastic tuinstoel. Die smolt door de hitte haast helemaal weg en verspreidde heel wat rook. Hoe het vuur precies ontstaan is, is onduidelijk, al lijkt kwaad opzet wel uitgesloten. De wastrommel was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en werd recent ook niet gebruikt”, klinkt het bij postoverste Filip Simoens van de Wervikse brandweer. De brandweerlui hadden de brand in de kelder snel onder controle. Elders in de woning hangt vooral een indringende brandgeur, waardoor deze tijdelijk onbewoonbaar is. Intussen kan de vrouw bij haar zoon terecht.