Meta
Esports Prime, de grootste esportsnieuwssite van België, is de thuisbasis van iedereen die interesse heeft in lokale en internationale esportscontent, variërend van de topgames League of Legends en CS:GO tot Rainbow Six Siege, Rocket League en zelfs FIFA, Fortnite en meer.

Naast degelijke journalistieke content worden er ook tal van esportsproducties live uitgevoerd via Esports Prime, zoals de officiële Belgische en Nederlandse League of Legends-competities, de Benelux-competitie van Rainbow Six Siege en de grootste CS:GO-competitie van de Benelux: de Elite Series.

Grote primeur
Het Europese kroonjuweel van League of Legends, de LEC, is voortaan ook te zien op Esports Prime en bovendien voor het eerst ooit voorzien van Nederlandstalige commentaar. Het gaat om de play-offs van het lenteseizoen van de competitie, die op 26 maart beginnen. Alle rondes, inclusief het grote finaleweekend op 10 & 11 april, worden live uitgezonden op het Twitch-kanaal van Esports Prime. Steven Leunens, Director of Operations bij META, het bedrijf achter zowel Esports Prime als de lokale broadcasts en competities: “Als je denkt aan esports, denk je aan League of Legends. Als het aankomt op het Europese slagveld is de LEC het hoogtepunt van competitieve League of Legends, en dat is waarom het zo belangrijk voor ons is om de LEC ook aan ons portfolio toe te voegen. We zijn dan ook trots om Nederlandstalige LEC content naar bestaande en nieuwe fans te kunnen brengen, en daarmee ook nieuwe commerciële mogelijkheden kunnen geven aan onze partners om met deze interessante en groeiende doelgroep te kunnen verbinden.”

Nog meer actie
Naast de LEC is er in maart en april nóg meer League of Legends te zien bij Esports Prime. Het kanaal zendt de voorrondes van EU Masters uit van 29 maart, 30 maart en 1 april, eveneens voorzien van Nederlands commentaar. EU Masters is het niveau vlak onder de LEC en in de Play-In Stage proberen de winnaars van de Dutch en Belgian League zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

  • 29 + 30 maart en 1 april: EU Masters Play-In Stage

Al het nieuws over de genoemde competities is te vinden op Esports Prime. Alle live-uitzendingen zijn te vinden op het Twitch-kanaal van Esports Prime Additionele uitzendingen worden voorzien voor de Belgian League door Proximus in het Frans en Nederlands.