Afvalcontainer vat vuur in Kortemark
Foto: FVL

Donderdagnamiddag brak brand uit in een afvalcontainer die achter een houten afsluiting stond in de Roeselarestraat te Kortemark. Omdat gevreesd werd dat het vuur, omwille van de felle wind, zou overslaan op een aanpalend houten gebouw kwam de brandweer massaal ter plaatse.

Een getuige, die in de woning van de eigenaar aan het werk was, verwittigde de hulpdiensten en de eigenaar van het houten materiaal- en berghok. In afwachting van de komst van de brandweer probeerde hij het vuur te bedwingen met een tuinslang.

Uiteindelijk kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg op het houten materiaal- en berghok.

De eigenaar had geen weet van brandbaar afval in de afvalcontainer en vermoed brandstichting. Naast het gebouw loopt een wandelpad en de eigenaar vermoed dat wandelaars iets brandbaars hebben achtergelaten bij de afvalcontainer, want er is daar geen elektriciteit wat een kortsluiting onmogelijk maakt.