Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens

De vierentwintig uren durende muziekmarathon die vrijdagavond klokslag 18 uur van start ging in het sportpaleis en doorging tot zaterdagavond 18 uur is in totaal in 650.000 huiskamers bekeken.  Tijdens deze dolle 24 uur maakten Miguel Wiels en zijn band er live muziek.  Ze kregen daarbij de hulp van muzikaal Vlaanderen. Meer dan 100 artiesten gaven present om één of meerdere songs mee te zingen. En ook het publiek was er massaal bij. Dankzij een non-stop livestream op HLN.be en via de HLN app zaten zij op de eerste rij.  24 UUR LIVE kan alvast op alle vlakken een voltreffer genoemd worden. De cijfers spreken voor zichzelf. Meer dan 100 artiesten kwamen op het podium begeleid door 12 bandleden en 1 bandleider, de onovertroffen Miguel Wiels. Meer dan 400 songs werden gebracht. 7 hosts leidden de livestream in goede banen. In totaal werkten meer dan 200 mensen mee aan deze geweldige productie.

Foto Kevin Velghe
Foto Kevin Velghe

De livestream werd gevolgd in 650.000 huiskamers. Er werden meer dan 2.000.000 gestarte livestreams geteld. In Vlaanderen en ver daarbuiten. Er werden zelfs kijkers gemeld uit onder andere Australië, de VS, Chili en Thailand. De hashtag #24uurlive ging viraal en de website 24uurlive.be werd op twee dagen liefst 114.034 keer bezocht. Om de slaap te bestrijden werd 9 liter energiedrank en 51 liter koffie geserveerd aan crew en artiesten. De ochtendploeg werd verrast met 150 verse koffiekoeken. Bleven leeg: de 23.000 zitjes in het Sportpaleis. We geloven in betere tijden en hopen weldra opnieuw bezoekers te mogen verwelkomen.

Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens

Een (schijnbaar?) onvermoeibare Miguel Wiels blikt tevreden terug op de voorbije 24 uur. “Ik had bij de start geen idee dat het initiatief zo warm onthaald zou worden. Het was een fantastisch weerzien met heel wat geweldige mensen. Veel collega-muzikanten zitten al een jaar thuis, kunnen niet optreden. Dat weegt. We wilden met 24 UUR LIVE een positief verhaal brengen. Naar mijn gevoel zijn we daarin geslaagd.”

Foto Kevin Velghe
Foto Kevin Velghe

24 UUR LIVE was een muzikaal avontuur waar nog lang zal over gesproken worden. De 24 uur live muziek vloog voorbij. Heel voorzichtig wordt er al over een vervolg gedroomd.  24 UUR LIVE in het Sportpaleis was een coproductie van Les Flamands, Sportpaleis Group en Live Nation en werd mede mogelijk gemaakt dankzij DPG Media. 24 UUR LIVE kon rekenen op de steun van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid en Marc Coucke. Het event was integraal, live en gratis te volgen via HLN.be en in de HLN App.

 

Foto Freya Goossens
Foto Freya Goossens