Woning zwaar beschadigd door brand in Geluwe
Foto: FVL

Omstreeks 1u20 afgelopen woensdagnacht werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in het landelijke Geluwe. In een pas gerenoveerde woning, gelegen in de Pollepelstraat in Geluwe, was brand ontstaan. “De bovenverdieping van de gerenoveerde woning brandde volledig uit. De ondergelegen verdieping liep ernstig waterschade op.” Aldus Kristof Louagie, communicatieambtenaar Brandweer Westhoek. De bewoners konden tijdig de woning verlaten. Omwille van de afgelegen locatie en de beperkte waterdruk op de leiding, werden nog 5 tankwagens extra ter plaatse gestuurd met bluswater. Rond 3u00 was de brand onder controle en werden de nablussingswerken aangevat. Deze duurden tot ongeveer 7u00 donderdagmorgen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Woning zwaar beschadigd door brand in Geluwe
Foto: FVL