Kuurne Junior JournalistNaar jaarlijkse gewoonte werd ook in het coronajaar 2020 door Davidsfonds Kuurne de schrijfwedstrijd Junior Journalist voor leerlingen van de derde graad van de basisschool georganiseerd. Als thema werd ditmaal gekozen voor ‘Schatten’.   Aan de wedstrijd namen leerlingen deel uit vier Kuurnse basisscholen waaronder GO De Boomgaard, VBS Sint-Katrien, Pienter en de Centrumschool.  De jury beoordeelde de digitale inzendingen reeds in december en besliste dat de prijzen deze keer, omwille van de coronaproblemen, op een andere manier zouden toegekend worden.   Winnares dit jaar is Jade Debraeve die leerlingen is van VBS Sint-Katrien.   Haar verhaal leverde haar onder meer het gezelschapsspel Saboteur, drie boeken en koekjes op.  Daarnaast mag Jade ook met haar opstel de Kuurnse kleuren verdedigen in de provinciale finale van Junior Journalist.  In elke deelnemende school werden de twee best geplaatste leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar beloond met Het Grote Omaboek.  De andere deelnemende leerlingen uit de deelnemende klassen kregen een toffe attentie.