Rookontwikkeling in Lukoil-benzinestation Brugsesteenweg Kuurne
Foto: NDZ

Brandweer en politie snelden zondagavond kort voor 20u naar het Lukoil-benzinestation langs de Brugsesteenweg. Een buurtbewoner hoorde kort daarvoor het alarm afgaan en merkte ook rookontwikkeling op in de shop. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd vastgesteld dat de volledige zaak onder de rook stond, maar bleek van een brand gelukkig geen sprake. De brandweer raakte aanvankelijk niet binnen en moest de komst van de uitbater afwachten. Toen die even later ook ter plaatse kwam, bleek de rookontwikkeling wellicht veroorzaakt door een defect aan het inbraakalarm, waar ook een rookmachine aan gekoppeld is. Na een korte controle van het gebouw, bleek niet meteen iets aan de hand en konden zowel brandweer als politie huiswaarts keren.