Op vrijdagmorgen 26 februari onderschepte de verkeerspolitie van de PZ Vlas in Kuurne een motorrijder die al geruime tijd aan een veel te hoge snelheid en met bijhorend lawaai de ganse buurt rond de Brugsesteenweg opschrikt.

Het ging om een heel gerichte actie, op poten gezet naar aanleiding van verschillende meldingen en klachten over de motorrijder. Elke morgen scheurt hij met hoge snelheid en met een hels lawaai, komende vanaf de R8, de Brugsesteenweg in Kuurne op.

De verkeerspolitie zette daarom zowel de flitswagen als de anonieme politiemotor in. Met succes, want deze morgen, iets voor 07.00 uur, slaagde de PZ Vlas erin de laagvlieger te onderscheppen ter hoogte van het kruispunt Brugesteenweg/Kongostraat in Kuurne.

De motorrijder haalde snelheden van boven de 120 km/u waar slechts 50 km/u toegelaten is. De man woont in Moeskroen maar werkt hier in de regio. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en hij zal zich binnenkort mogen verantwoorden op de politierechtbank.

Laagvliegende motorrijder onderschept in Kuurne na gerichte actie
Foto: PZVlas