Foto NSK
Foto NSK

Dinsdagavond heeft kersvers kinderburgemeester Stach Vanhaecht  zijn eerste officiële opdracht uitgevoerd, nadat hij vorige week donderdag de eed aflegde.   Stach mocht op het sportpark ter hoogte van het sportcafé gelegen aan het zwembad een nieuw speelterreintje openen, meteen het 15 de speelterrein waarin de gemeente Kuurne investeert op zijn grondgebied.  Stach kreeg daarbij de hulp van Nico en Tamara, de uitbaters van het sportcafé en hun kinderen. Ook vertegenwoordigers van de vrije tijdsdienst en de burgemeester waren eveneens van de partij bij deze opening.  De gemeente Kuurne investeerde in dit speeleiland die vooral naar peuters is gericht 14000 euro.   Het nieuwe speeleiland bestaat uit een speelse boot met leuke speelelementen en twee schommeldieren.   Ondanks de speelelementen reeds werden aanbracht, zal het speelpleintje nu verder worden voorzien van boomschors, gezien de ondergrond nu nog een modderpoel is.