Arbeider gekneld onder gekantelde Bobcat graafmachine
Foto: FVL

In de Ooststraat te Lo-Reninge gebeurde donderdagmiddag omstreeks 12u20 een ongeval met een Bobcat graafmachine. Tijdens graafwerken kantelde de Bobcat om nog onbekende reden, waarbij de bestuurder met zijn voet klem kwam te zitten onder de gekantelde graafmachine. Een brandweerman-ambulancier van post Lo-Reninge die toevallig voorbijkwam bood de eerste hulp en verwittigde zijn collega’s.

De brandweer kon met behulp van een spreider en luchtkussens de bestuurder bevrijden die met zijn rechtervoet gekneld zat onder de graafmachine. Intussen kreeg hij medische zorgen toegediend door een MUG-team. De jongeman werd uiteindelijk naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.

De plaats van het ongeval werd in beslag is genomen door Arbeidsauditeur voor verder onderzoek.

Update (20u10)

De Bestuurder van de Bobcat Lo-Reninge mag deze avond nog het ziekenhuis in Veurne verlaten. “Bij het besturen van dit mobiel arbeidsmiddel ging het fout, het voertuig kantelde waardoor het slachtoffer met zijn voet onder de rupsband terecht kwam. Hij werd bevrijd door de brandweer. Zijn toestand is stabiel en er werden geen breuken vastgesteld. In ieder geval staat vast dat het ongeval niet te wijten was aan alcohol- of middelengebruik.” Aldus Jeroen Lorré, de Substituut-Arbeidsauditeur. De sociale inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk zal nagaan of er sprake was van inbreuken op de Welzijnswet en regels over arbeidsveiligheid.