Wagen volledig uitgebrand onder carport in Bavikhove, oorzaak onduidelijk
Foto: NDZ

Langs de Moutstraat in Bavikhove ging zaterdagnamiddag een wagen in vlammen op. Hoe het vuur precies ontstond, is niet meteen duidelijk en wordt nog onderzocht.

Een alerte wandelaar die van een sneeuwwandeling genoot en aan de bungalow van de bewoners passeerde, merkte omstreeks halfdrie de brand op. De man belde meteen aan bij de overburen en alarmeerde intussen de brandweer. Toen die ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds uit het achterste gedeelte van de wagen, die onder de houten carport net naast de bungalow geparkeerd stond. Buurtbewoners hoorden ook verschillende knallen, wellicht veroorzaakt door het exploderen van de autobanden door de hitte. “Dankzij de inzet van een dubbele aanvalslijn hadden we het vuur zeer snel onder controle”, klinkt het bij de brandweer. De dienstwagen van de bewoner, die werkzaam is bij het Agentschap Wegen & Verkeer, brandde volledig uit. De houten carport die aan de bungalow grenst, bleef intact maar liep beperkte schade op aan de verlichting en de dakgoot. De woning zelf bleef, op een zwartgeblakerde muur na, van de vlammen gespaard. De bewoners van de bungalow, die op het ogenblik van de brand niet thuis waren, kwamen na de bluswerken de schade opmeten. Na de bluswerken was niet meteen duidelijk hoe de brand precies is ontstaan, waardoor op last van het Kortrijkse Parket beslist werd om de plaats van de brand in beslag te nemen en een deskundige aan te stellen. Diens onderzoek moet klaarheid brengen omtrent de precieze omstandigheden van de brand.