Uitslaande brand legt loods in de as in Poperinge
Foto: BW Westhoek

Omstreeks 7u55 werd de Brandweer afdeling Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Watouseweg te Watou. Een loods naast een horeca-gelegenheid brandde volledig uit. In de loods was een voorraad hout en een mazouttank aanwezig. Door de brand is het dak van de loods deels ingestort. Niemand was aanwezig in de loods bij het uitbreken van de brand. Meerdere tankwagens van de nabijgelegen posten werden ter versterking bijgeroepen om het nodige bluswater aan te voeren.

Asbest vrijgekomen

Tijdens de brand in de Watouseweg vrijdagmorgen werd asbest vastgesteld. Momenteel wordt de vervuilde zone in kaart gebracht en de nodige maatregelen genomen om deze vervuiling op te ruimen. Buurtbewoners die roetdeeltjes in hun tuin vaststellen, worden gevraagd deze te melden op het nummer 057 36 10 05. Dit gaat voornamelijk over de bewoners van de Kapellemolen te Poperinge. Meer info over asbest, surf naar: https://brandweerwesthoek.be/ramp/asbest/