Foto NSK
Foto NSK

Dat het Covid-19 virus nog steeds veel kracht heeft weten ze ondertussen reeds in het WZC Heilige Familie in Kuurne.  Nadat enkele dagen terug opnieuw het virus opdook bleken tot op vandaag 24 bewoners en 6 personeelsleden besmet te zijn.  “De testen die werden afgenomen bevestigen dat het gaat om het gewone Covid-19 virus”, verduidelijkt burgemeester Francis Benoit, “Reeds enkele dagen gaat immers de roddel dat het zou gaan om de Britse variant, maar dat kan ik formeel tegen spreken!  Niettemin is de situatie ernstig te noemen!  In de rest van Kuurne is het aantal besmettingen laag en ook het vermoeden dat de Zuid-Afrikaanse variant op was gedoken in onze gemeente werd niet bevestigd door het resultaat van de stalen.”, besluit de burgemeester.  De vaccinatieronde, die volgende week voorzien is in het woonzorgcentrum kan gewoon plaatsvinden met uitzondering van de getroffen afdelingen Maretak en Gasthuis.  Vandaag nog werden alle bewoners van de Maretak her test, morgen zijn de bewoners van het Gasthuis aan de beurt.