Foto NDZ
Foto NDZ

Op de Wijnberg in Wevelgem is zondag even voor 16.00 uur brand ontstaan in een rijwoning langs de Boudewijnstraat. “We stonden net buiten om onze kleindochter uit te wuiven toen onze aandacht getrokken werd door de rookmelder die afging in de woning van onze buren.”, getuigd de buurvrouw, “Gezien deze maar bleef loeien aarzelden we niet en verwittigden de brandweer.” Brandweerlui uit verschillende posten snelden ter plaatse en konden het vuur snel blussen.  Dankzij het alarm van de rookmelder en de snelle tussenkomst van de brandweer bleef de schade beperkt tot de keuken zelf, al werden de andere delen van de woning vooral getroffen door brandgeur.  De brand is alvast een tegenvaller voor kersverse bewoners van het pand, die pas enkele dagen terug vanuit Gullegem naar de woning verhuisden. Op het ogenblik van de brand was niemand van hen in de woning aanwezig.