01 KUUR Eerste geboorte BR1Het nieuwe jaar was pas een half uurtje jong of de gemeente Kuurne kon al meteen een nieuwe inwoner verwelkomen.  Maurice Savic was niet enkel de eerste baby die Kuurne mocht verwelkomen, hij was tevens de eerste baby van de regio Zuid – West – Vlaanderen in 2021.  Ludovick Savic (28) en Annelies Lecoutre (27) die woonachtig zijn in Sente konden zich alvast geen mooier begin van het nieuwe jaar bedenken.  “We zijn blij dat hij een Nieuwjaarskindje geworden is.”, aldus Annelies die werkzaam is als kleuterleidster in het H. Hart te Harelbeke, “Maurice is geboren op de tonen van de song ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers die op dat moment weerklonken uit de televisie die opstond in de verloskamer, een mooiere geboorte kon ik me echt niet voorstellen.  Mijn eerste weeën kreeg ik donderdagmorgen 31 december, waardoor we dachten dat Maurice nog in 2020 zou geboren worden.  Maar de natuur besliste daar anders over en schonk ons een Nieuwjaarskindje.” Maurice meet 52,50 centimeter en weegt 3,750 kilogram en is meteen het eerste kindje van het paar.