Bestuurders ongedeerd na frontale botsing in Sint-Eloois-Vijve
Foto: NDZ

Langs de Gentseweg (N43) in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve zijn vrijdagavond 2 wagens betrokken geraakt bij een zware botsing ter hoogte van de op- en afritten naar de Expresweg (N382). Als bij wonder raakte niemand van de inzittenden gewond.

Het ongeval gebeurde naar verluidt toen de bestuurder van een zwarte BMW vanuit de Gentseweg linksaf wou slaan om de oprit te nemen naar de Expresweg, maar eens op de oprit meteen besefte dat hij verkeerd was gereden en rechtsomkeer maakte. Net toen de BMW als spookrijdend terug op de Gentseweg kwam om richting Desselgem te rijden, knalde deze frontaal op een aankomende Volkswagen. Omdat gevreesd werd voor geknelden, snelde de brandweer ter plaatse, maar die hoefde nauwelijks tussenbeide te komen. Beide bestuurders kwamen er met de schrik vanaf, hun voertuigen liepen zware schade op en moesten getakeld worden. Enkele inzittenden uit de BMW kozen net na de botsing het hazepad. Door het ongeval kon gedurende enige tijd enkel het verkeer richting Desselgem passeren, het verkeer dat vanuit Desselgem richting Sint-Eloois-Vijve reed, werd plaatselijk omgeleid.