corona ritten ziekenwagen

Gezien in de gemeente Houthulst het aantal besmettingen verder oploopt van de Britse variant van het coronavirus, neemt ook de brandweerzone Westhoek de nodige maatregelen bij interventies.  “Gezien de hoge besmettingsgraad in de gemeente Houthulst kregen alle ambulanciers van Brandweerzone Westhoek vandaag een extra infoflash waarbij de richtlijn werd mee gegeven om alle ambulance-interventies vanaf heden in Houthulst te beschouwen als COVID-19 interventies.”, legt Kristof Louagie, woorvoerder Brandweerzone Westhoek uit, “Ambulanciers moeten bijgevolg ook de nodige beschermingsmiddelen dragen tijdens elke rit zoals voorzien in de instructiekaart, hetzij handschoenen, Single gloved, dus niet 2 paar boven mekaar aandoen, FFP2-masker, Anti-spatbril en face shield, Wegwerpoverall, …”.  Nadat dus eerder deze week het coronavirus uitbrak in woonzorgcentrum ‘De Groene Verte’ in Merkem werd pas zondagmorgen duidelijk, na onderzoek door het UZ Gent, dat het een uitbraak betreft van de Britse variant.  Een variant die trouwens nog veel besmettelijker is dan het oorspronkelijke coronavirus maar de mensen niet zieker maakt, vandaar de voorzorgmaatregelen die de brandweerzone Westhoek nu treft.