De brandweer Westhoek noteerde een 57-tal interventies voor stormschade en wateroverlast. Op de Grote Markt van Ieper diende de brandweer het grote LED-scherm aan de stelling rond het Belfort te beveiligen nadat dit dreigde los te komen.
Foto: FVL

De brandweer Westhoek noteerde een 57-tal interventies voor stormschade en wateroverlast. Op de Grote Markt van Ieper diende de brandweer het grote LED-scherm aan de stelling rond het Belfort te beveiligen nadat dit dreigde los te komen. Een deel van de markt werd daarom afgezet. Naast de gekende oproepen voor wateroverlast, omgevallen borden en weggeschoven dakpannen waren er geen grote incidenten. De meeste oproepen kwamen binnen voor de brandweerzone Fluvia en Westhoek.

Naast de hevige wind, kregen we ook te maken met felle regenbuien. Sommigen mensen riepen de hulp in van de brandweer voor wateroverlast. In Sijsele viel een ontwortelde boom op de bovenleiding van het elektriciteitsnet. Bij hevig stormweer worden normaal de windmolens, die een deel van onze elektriciteit opwekken, stilgelegd. Voor de storm Bella was dit niet nodig en daardoor werd een record neergezet. Er werd nog nooit zoveel windenergie in ons land aangemaakt.