Foto NSK
Foto NSK

Het woonzorgcentrum Heilige Familie uit Kuurne heeft er net enkele bewogen weken op zitten.  Nadat anderhalve maand terug het coronavirus reeds voor een tweede maal toesloeg dit jaar in het WZC dienden twee afdelingen in quarantaine te worden geplaatst.  In totaal 29 bewoners raakten besmet, net als diverse personeelsleden.   “Het einde van de tunnel is eindelijk in zicht, na enkele slopende weken”, reageert directrice Sonja Vertriest, “Het aantal besmettingen tijdens deze tweede golf lag echter beduidend hoger dan tijdens de eerste die we gekend hebben.  Druppelsgewijs raakten anderhalve maand geleden de eerste bewoners van twee afdelingen besmet.  Gelukkig konden we ditmaal meteen beginnen met testen, gezien er voldoende testkits voorradig waren.  In tegenstelling tot de eerste golf kon ons dagverzorgingscentrum open blijven, al hadden we samen met de gemeente Kuurne ook reeds een back up plan opgesteld mochten we dit toch moeten sluiten.  Ondanks ons personeel nog niet helemaal gerecupereerd was van de eerste golf, hebben ze toch opnieuw het beste van zichzelf gegeven om ook nu terug alles in goede banen te leiden.  Momenteel is ons woonzorgcentrum begonnen met de genomen maatregelen af te bouwen en konden sinds vorige week onze bewoners opnieuw twee bezoekers ontvangen, wat met zich meebrengt dat we op deze manier onze bewoners toch nog een leuk jaareinde kunnen bezorgen.”  Eind januari zal woonzorgcentrum Heilige Familie uit Kuurne in samenwerking met AZ Groeninge kunnen beginnen met vaccineren.  Tijdens deze tweede golf overleden vijf bewoners in het woonzorgcentrum aan corona.