Bewoner kan brandende kachel met poederblusser blussen
Foto: FVL

Dinsdagavond omstreeks 20u16 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een brand in een woning gelegen in de Bikschotestraat te Langemark-Poelkapelle. Daar was een kolenkachel geëxplodeerd in de voorplaats van een woning. De bewoner die zich op dat moment in een ander deel van de woning bevond hoorde de knal, die gepaard ging met een redelijke luchtverplaatsing, twijfelde geen moment en ging met een poederblusser het vuur te lijf, waardoor hij erger kon voorkomen.

De brandweer haalde de kachel naar buiten, bluste de resterende kolen en ventileerde de woning.
De woning liep toch heel wat schade op. Zo werd onder meer een binnendeur door de luchtverplaatsing weggeblazen, een gyproc muur is gebarsten en het raam van de voorgevel staat bol. Door het blussen met de poederblusser, had het poeder zich ook in de woning verspreid.