Bestuurder gewond bij zoveelste botsing op kruispunt in Kortrijk
Foto: NDZ

Een BMW en een Mercedes bestelwagen zijn zaterdagavond betrokken geraakt bij een zoveelste ongeval op het kruispunt van de Zandbergstraat en de R8 in Kortrijk. Dat gebeurde omstreeks halfnegen toen een witte BMW die vanuit het kruispunt “Den Hert” de R8 volgde in de richting van Stasegem, maar op het kruispunt met de Zandbergstraat aangereden werd door de bestelwagen, die vanuit de Spoorwegstraat linksaf sloeg om het kruispunt te dwarsen en richting de Zandbergstraat te rijden. Beide voertuigen werden door de klap weggeslingerd. De bestelwagen, bestuurd door een man uit Waregem, maaide eerst nog een verkeerslicht op de hoek van het kruispunt omver voor deze tot stilstand kwam, de BMW ging op zijn beurt aan het tollen en miste op een haar na een verkeersbord voor deze tientallen meter verder dwars op het linker rijvak tot stilstand kwam. De bestuurder van de BMW, een jongeman uit Kortrijk die frietjes thuislevert voor een Kortrijkse frituur, bleef in eerste instantie ongedeerd, maar kloeg kort na het ongeval over pijn en zou een dokter opzoeken voor een check-up. De bestuurder van de bestelwagen raakte gewond en werd door een ziekenwagen naar de spoeddienst van het AZ Groeningeziekenhuis overgebracht, zijn passagier bleef ongedeerd. Tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden bleef de R8 richting Stasegem enige tijd volledig afgesloten. De brandweer kwam met een beperkte ploeg ter plaatse voor het opruimen van het wegdek, die door de klap bezaaid lag met brokstukken. Als gevolg van het omgewaaide verkeerslicht werkten ook de andere verkeerslichten op het kruispunt niet meer, wat leidde tot gevaarlijke en verwarrende situaties bij andere automobilisten. Het intussen beruchte kruispunt van de R8 met de Zandbergstraat was de afgelopen jaren vaker het decor voor tientallen zware verkeersongevallen, vaak met gewonden of zware ravage tot gevolg.