24-jarige sterft ter plaatse na klap tegen boom met quad
Foto: FVL

In de Groenebosdreef te Houthulst gebeurde zondagvoormiddag omstreeks 10u00 een vreselijk ongeval. Enkele vrienden reden met hun quads in de Groenebosdreef te Houthulst toen het net voor het kruispunt met de Melanedreef fout liep. De quad van de 24-jarige J.D. uit Moorslede raakte om nog onduidelijke reden van de weg af en kwam met een enorme klap tegen een boom terecht. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Waarschijnlijk belandde de man door een onoplettendheid in de greppel, waarna hij de controle over het stuur verloor en iets verderop tegen een boom knalde.

De vrienden die hem vergezelden waren zwaar aangeslagen en werden bijgestaan door slachtofferhulp. De jongeman was iemand die nog niet zo lang in Moorslede woonde. Volgens de eerste getuigenissen was er geen sprake van overdreven snelheid. Door het ongeval werd de Groenebosdreef enige tijdje afgesloten.