Ieper Uitslaande Industriebrand 2

Brandweer Westhoek werd woensdagavond even na 20 uur gealarmeerd voor een uitslaande industriebrand bij het recyclagebedrijf Staelens gelegen in de Bargiestraat te Ieper.  “Bij aankomst betrof het een buitenbrand waar een 300 tal autowrakken en banden in lichterlaaie stonden.”, vertelt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek, “We kregen de brand onder controle, maar de rookontwikkeling was enorm. Tijdens de interventie konden we de gebouwen grotendeels vrijwaren.  Via BE-alert lieten we een bericht uitsturen om de buurtbewoners te vragen om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen. De brandweer laat de autowrakken gecontroleerd uitbranden. De nodige maatregelen worden getroffen om het bluswater op te vangen en eventuele milieuvervuiling te beperken.”  Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aanwezig in het bedrijf.   Het waren de posten Ieper, Houthulst en Langemark die het vuur te lijf gingen.

Foto FVL
Foto FVL