Vlottenbouw Kuurne 1

De vrienden Martijn Van Hove (16)  en Warre Marchau (16) uit Kuurne hebben van hun extra week Covid herfstvakantie gebruik gemaakt om een vlot te bouwen.  Nadat de twee creatieve geesten eerst de benodigde onderdelen verzamelden en deze met hun go-cards vervoerden, gingen ze aan de slag.  “Twee paletten, enkele drijvers, wat hout, touwen en vijzen, meer hadden we niet nodig als basis voor ons vlot”, vertelt Warre, “Het bouwen ging vlot, maar de grootste uitdaging was echter onze eerste proefvaart.  De Heulebeek leende zich daar prima toe en daarom waagden we ons deze week om ons vlot voor een eerste keer te water te laten en met succes”  Champagne om het vlot te dopen zoals dit gebeurd bij grote zeeschepen die te water worden gelaten was er niet bij.  Het duo kan echter wel terugblikken op een geslaagde eerste vaart.  Wat het volgende bouwproject wordt van Martijn en Warre wisten de tieners nog niet.