Foto NDZ
Foto NDZ

Op het kruispunt van de Kortrijksesteenweg (N43) met de R8-Buitenring, in de volksmond beter gekend als het kruispunt “Den Hert”, in Harelbeke, kwamen zaterdagmiddag twee voertuigen met elkaar in aanrijding. Een Citroën C5 die vanop de R8 linksaf wou slaan en richting Harelbeke-centrum wou rijden, gaf geen voorrang aan het verkeer dat op dat ogenblik het kruispunt dwarste, waardoor een botsing onvermijdelijk werd. De Citroën werd rechts in de flank gegrepen door een zwarte Volkswagen Touareg die uit de richting van Stasegem kwam en het kruispunt wou oversteken om richting Kuurne te rijden. 1 vrouwelijke passagier uit de Citroën raakte door de klap gewond aan de schouder en werd naar de spoedopname van het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht. De bestuurder van de Citroën bleef ongedeerd, net zoals de bestuurder van de zwarte Volkswagen. Een beperkte ploeg van de brandweer kwam met een signalisatiewagen ter plaatse om tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden het verkeer in goede banen te leiden. Na het reinigen van het wegdek kon het kruispunt terug vrijgegeven worden.