Dier
Onlangs vond de feestelijke bekendmaking van de winnaars van de 10e editie van de National Geographic Junior Fotowedstrijd plaats. Door de coronacrisis kregen de jonge fotografie-talenten het verlossende woord te horen van Klaas van Kruistum via een livestream. 

Uit ruim 4000 Junior-inzendingen van fotografen tussen 8 en 15 jaar heeft de vakjury bestaande uit Lieve Blancquaert, Sacha de Boer, Arno Kantelberg, Renske Lamers en Jamie Westland de winnaars voor de categorieën Dier, Landschap en Raar Maar Waar geselecteerd. Ook hebben ruim 6000 Nederlandse en Vlaamse National Geographic Junior fans gestemd op hun favoriete foto voor de Publieksprijs.

De winnaars worden geplaatst in National Geographic Junior 5 waarmee eeuwige roem verzekerd is. Editie 5 verschijnt op 19 november 2020. Daarnaast ontvangen alle winnaars en de nummers twee en drie uit iedere categorie een mooie award en een waardecheque die beschikbaar is gesteld door Instax. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt tevens de nieuwe OPPO Reno 4 5G smartphone. Alle winnende foto’s en het commentaar van de vakjury zijn te bewonderen op natgeojunior.nl/fotowedstrijd.

National Geographic Junior is al jaren hét grootste natuur tijdschrift voor nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. In het tijdschrift kunnen kinderen zich verbazen over de indrukwekkende wereld van wilde dieren en woeste natuur. Ze ontdekken spectaculaire weetjes, staan stil bij adembenemende foto’s en gaan mee op avontuur tijdens spannende expedities. Er is nog zoveel cools dat ze niet weten! Alle jonge lezers dragen met het lezen van het tijdschrift hun steentje bij voor het behoud van natuur en dieren, want tien procent van de opbrengst van het tijdschrift gaat naar de National Geographic Society. Deze wereldwijde organisatie investeert in onderzoek om kennis over de natuur en dieren te vergroten.