cyberaanvalDe dienstverlening van de gemeente Kuurne ligt momenteel plat door een cyberaanval. De gemeente ontdekte op dinsdag 17 november dat het virus ‘wannamine’ was binnengeslopen in haar netwerk. “Vermoedelijk is de aanval niet bedoelt om geld te eisen, maar eerder om gebruik te maken van de kracht van ons netwerk om cryptomunten te gaan verwerven.”, reageert burgemeester Francis Benoit, “Na de vaststelling werden alle toestellen offline gehaald en werd een bericht verspreid dat onze dienstverlening niet langer bereikbaar is. Momenteel krijgen wij hulp om de schade te onderzoeken en onze dienstverlening opnieuw op te starten. “ Door de cyberaanval zijn momenteel zowel het gemeentehuis als het Sociaal Huis gesloten tot en met vrijdag 20 november, zowel telefonisch als de loketten. Wie echter dringende vragen heeft kan terecht op de dienstmailboxen burgerzaken@kuurne.be; bib@kuurne.be; omgevingsloket@kuurne.be; socialedienst@kuurne.be; sportdienst@kuurne.be en vrijetijdsdienst@kuurne.be. Dringende telefonische vragen voor de Sociale Dienst (financiële hulp, …) kunnen gedaan worden op het telefoonnummer 0472/18 72 73. De sportdienst en bibliotheek zijn wel geopend maar enkel via e-mail bereikbaar. Sportclubs die trainen kunnen bij de sportdienst terecht. De vrijetijdsdienst is gesloten en eveneens telefonisch niet bereikbaar, wel via e-mail.

Update: Kuurne start haar dienstverlening opnieuw op na cyberaanval