Foto NSK
Foto NSK

Het gemeentebestuur van Kuurne springt sinds vandaag het plaatselijke verenigingsleven bij met het ter beschikking stellen van stewards en gemeentelijke gebouwen om geplande verkoopactiviteiten tocht te kunnen laten plaatsvinden.  “Gezien als gevolg van de lockdown en de bijkomende maatregelen die genomen werden door de provinciegouverneur heel wat socioculturele- en sportverenigingen hun geplande verkoopactiviteiten in het water zagen vallen, willen we als gemeente deze verenigingen een handje helpen”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Naast gemeentelijke gebouwen stellen we ook enkele stewards ter beschikking om alles in goede banen te leiden.”  Voor diverse Kuurnse verenigingen is de gemeentelijke steun alvast meer dan welkom gezien ze anders hun geplande verkoopacties niet zagen doorgaan.  “In Kuurne loopt er bij minstens 6 verenigingen waaronder Neos Kuurne, Chiro, KSA, Moed en Vlijt, volley jong kuurne , vriendenkring wzc Evariste Carpentier en de Orde van de Ezel net als bij 2 scholen een dergelijke verkoopsactie”, vult de burgemeester verder aan, ” Het gaat hier in hoofdzaak over reeds lang geplande of traditionele jaarlijks terugkerende verkoopacties.  Door één of meerdere gemeentelijke afhaalpunten in te richten kan het gemeentebestuur zo de plaatselijke verenigingen ondersteunen om hun verkoopacties af te ronden en zo het broodnodige geld in het laatje te brengen om hun werking te kunnen verder verzekeren.”  Kuurnse verenigingen kunnen een gemeentelijk lokaal reserveren als afhaalpunt maar dienen zelf in te staan voor de organisatie van een afhaal-en reservatiesysteem.  Het systeem bevat maximaal 3 afhaalmomenten van telkens maximum 4 uur.  De gemeente Kuurne biedt kosteloos volgende infrastructuur aan als afhaalpunt: buurthuis De Krekel, Kubox, Sint-Pieterszaal, Oud Gemeentehuis, Jeugdcentrum Sint-Michiel, Jeugdheem Sint-Pieter, Pienter en Wijzer.