Brandweer kapitein – dienstchef Johan Vandewalle na 44 jaar dienst met pensioen
Foto: FVL

Vrijdagavond namen de brandweermannen van Westrozebeke, samen met burgemeester Francesco Vanderjeugd afscheid van hun Kapitein-dienstchef Johan Vandewalle. Johan begon zijn carrière in Roesbrugge waar hij in de voetsporen van zijn vader trad. De afgelopen jaren heeft Johan veel brandweermannen zien komen en gaan. Iedereen werd door Johan met veel enthousiasme verwelkomd en ondersteunt. In tweede rij werd er geprobeerd om het beste naar boven te halen en te laten zien dat ze welkom waren in de groep. Niet enkel de kazerne, materiaal en manschappen werden door Johan gecoacht. Ook voor zichzelf legde hij de lat minstens even hoog.Geen enkele nieuwe techniek, opleiding, of proef was voor Johan teveel. Zijn volwaarding om Westrozebeke als volwaardige brandweerpost in het zoneverhaal mee te nemen, zorgt ervoor dat de volgende generatie hier klaargestoomd wordt en Westrozebeke blijft bestaan.