Foto NDZ
Foto NDZ

Op de afrit Kortrijk-Oost van de E17 richting Frankrijk ging zondagvoormiddag omstreeks halfelf een kleine Toyota aan het slippen op het natte wegdek.  De wagen kwam hierdoor eerst in de verhoogde grasberm rechts van de afrit terecht en kwam uiteindelijk tot stilstand deels in de grasberm, deels op de rijbaan. Omdat er gevreesd werd dat het voertuig vuur zou vatten, werd de brandweer verwittigd.  Bij hun aankomst bleek van een autobrand gelukkig geen sprake. Wellicht werd de rookontwikkeling veroorzaakt door lekkende koelvloeistof op het motorgedeelte. De bestuurster van de Toyota kwam er met de schrik vanaf.  Tijdens de interventie en takelwerkzaamheden was op de afrit enkel de pechstrook beschikbaar voor het doorgaand verkeer.  Een uurtje later kon de afrit terug volledig vrijgegeven worden.