De regels van Floor

 

Als het van Floor zou afhangen mogen alle kinderen zelf regels maken.  Daarnaast is Floor ook van mening dat je iemand die jou een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. Daarnaast is het ook zo volgens Floor dat grote mensen die zielige kinderen uitlachen ook op de gang moeten staan. Leen nooit je borstel aan je tante, en ga nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen. Als iemand in het water springt, kun je er soms best achteraan springen. En je broer mag nooit je barbiekleertjes met spijkers aan de muur timmeren!  Het boek ‘De regels van Floor’ is van de hand van de Nederlandse kinderboekenschrijfster Marjon Hoffman die werd geboren in Amsterdam. Ze zat als kind op het kindercircus “Elleboog” en voerde daar toneelstukjes uit. Marjon wist trouwens reeds op jonge leeftijd dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden.  Na haar middelbare school ging Marjon naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam en werkte als reclamemaker. Daarnaast schrijft ze ook boeken. In 2003 debuteerde ze met haar eerste boek ‘De regels van Floor’.

De Belgische Radio Unie mag enkele van deze met een Emmy Kids Award bekroonde kinderboekjes wegschenken aan zijn websitebezoekers.  Wie ons kan vertellen hoeveel boeken van kinderboekenschrijfster Marjon Hoffman reeds verfilmd werden en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 1 december 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, wordt misschien wel de gelukkige winnaar van een van deze kinderboekjes die we wegschenken!  Succes alvast!