Jan VertonghenHet nieuwste boek van auteur Raoul De Groote kreeg de titel de indrukwekkende carrière van ‘Super Jan’ Vertonghen mee.  Jan Vertonghen, de honkvaste jongen uit Tielrode die doorstoot naar de top van het voetbal, gedreven door de mentaliteit van een leider en een killer – in de goede zin van het woord: iemand die doorgaat tot op de grens. En af en toe nog een stapje verder als het moet.

In deze biografie beschrijft Raoul De Groote voor het eerst de indrukwekkende voetballoopbaan van Jan Vertonghen. Met oog voor details, anekdotes en de bredere context reconstrueert hij het palmares van Belgiës nieuwe Sterke Jan.

Jan Vertonghen speelde als kleine jongen met zijn broers bij VK Tielrode en Germinal Beerschot voordat hij opgepikt werd door het grote Ajax. Na enkele jaren in de Amsterdamse jeugdcategorieën en een uitleenbeurt bij RKC Waalwijk volgde de grote doorbraak in de ArenA. Jans ouders volgden zijn carrière op de voet, maar zijn debuut bij de Rode Duivels en zijn transfer naar Tottenham kon zijn vader niet meer meemaken.
Vertonghen groeide na de eredivisie ook in de Premier League uit tot een gevestigde waarde, terwijl hij de Rode Duivel werd met de meeste interlands achter zijn naam. Super Jan werd een sterkhouder van wereldklasse.

Auteur Raoul De Groote werkt als freelance sportjournalist en (eind)redacteur voor bladen en websites in België en Nederland. Hij werkt(e) onder andere voor Sport/Voetbal- en Sport/Wielermagazine, Bahamontes, Soigneur, Het is koers, Staantribune, Sporta, Het Nieuwsblad, Etappe, Bicycling, Varen, … Hij schreef tevens ook al biografieën over enkele grote figuren uit de sportwereld.

De Belgische Radio Unie mag enkele exemplaren wegschenken van dit boek aan zijn websitebezoekers.  Onlangs werd Jan Vertonghen reeds voor de derde maal papa.  Wie ons kan vertellen welke de naam is van zijn tweede zoontje en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 15 december 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, wordt misschien wel de gelukkige winnaar van een van de boeken die we wegschenken van Jan Vertonghen!  Succes alvast!