Tourist LeMc

Wie naar live muziek snakt, kan van 31 oktober tot en met 7 november terecht bij Walibi Belgium voor ‘Walibi On Stage’: een unieke muzikale beleving met het kruim van de Belgische muziekwereld. Op het programma staan meer dan 150 liveconcerten en dj-sets van zo’n honderdtal getalenteerde artiesten en bands.

Deze herfstvakantie pakt Walibi uit met een gloednieuw concept: ‘Walibi On Stage’. Dat zijn acht concertdagen gevuld met meer dan 150 live-optredens van zo’n honderdtal Belgische artiesten en bands. De concerten worden verspreid over 4 podia. Bovendien zullen bezoekers overal in het park kunnen genieten van dj-sets, straatmuzikanten, kinderconcerten en muziekanimaties. Rock, pop, electro, hiphop, heavy metal en zoveel meer: er is voor ieder wat wils. Het pretpark pakt alvast uit met enkele grote namen: Alice on the Roof, Blanche, Caballero & JeanJass, Henri PFR, Kid Noize, Loic Nottet, STAKE, The Magician, The Subs, Todiefor en Tourist LeMC.

De concerten vinden plaats conform de huidige veiligheidsmaatregelen en zullen doorgaans zo’n 30 tot 40 minuten duren. De optredens op de hoofdpodia (The Field, WOS Theater en Barak) zijn betalend. De prijs hiervoor varieert tussen €5 en €10 in voorverkoop, bovenop de inkomprijs. Alle andere muzikale animaties en de optredens op het ondekkingspodium (Foyer) zijn gratis. De line-up, alle praktische informatie, de toegangstickets en concerttickets zijn te vinden op https://www.walibi.be/nl/onstage.

Voor het Waverse pretpark is de herfstvakantie doorgaans synoniem aan Halloween. De huidige maatregelen belemmeren echter de organisatie van een volwaardig halloweenevenement. Daarom ging Walibi de uitdaging aan om op 2 maanden van de herfstvakantie een volledig nieuw creatief concept te bedenken dat aan de veiligheidsnormen voldoet.

Om ‘Walibi On Stage’ op touw te zetten, doet het park beroep op Belgische partners die gespecialiseerd zijn in de organisatie van festivals en muziekevenementen. Na een maandelange non-activiteit krijgen gevestigde namen én beginnende artiesten de kans om hun muziek opnieuw live te brengen. Er wordt ook nauw samengewerkt met managers, bookers, podiumtechnici… Zo’n 1.000 personen zullen rond dit evenement meewerken. Deze unieke samenwerking tussen het pretpark en de muziekindustrie getuigt van creativiteit en veerkrachtigheid in de live-entertainment sector.

 Line-up, praktische informatie, toegangstickets en concerttickets op https://www.walibi.be/nl/onstage