Foto NSK
Foto NSK

Sinds vrijdagavond is de gemeente Kuurne opnieuw drie dagen lang omgetoverd tot Ezelgem.  Geen grootse festiviteiten dit jaar zoals ze dit gewend zijn op het eerste weekend van oktober in Kuurne maar wel een Ezelsweekend, zeg maar een light versie van de gekende Ezelsfeesten, die normaal dit jaar aan een jubileum editie toe waren.  Het was alvast een uitdaging ditmaal voor zowel de gemeente als haar partners om een alternatief uit te werken die gespreid was en voldoende veilig om te kunnen vieren. Het aanbod aan optredens en wandelingen werden alvast gesmaakt door de Kuurnenaar.  Ook drie Kuurnse jeugdbewegingen zetten hun beste beentje voor en blinken uit in hun creativiteit.   Ook de Kuurnse winkeliers hoor je zeker niet klagen gezien ze een fantastische koopjesmaand achter de rug hebben en dit weekend uitpakten met extra kortingen in de verkeersvrije Kerk- en koningin Elisabethstraat.   “Ondanks het wisselvallige weer mogen we zeker niet klagen”, reageert burgemeester Francis Benoit, “Enkel de aanwezige kermisattracties en plaatselijke horeca hebben het moeilijker door het slechte weer.   Er werd massaal gereserveerd, in totaal 6000 keer, voor de kermis maar velen kwamen niet af.  Niettemin werd uiteindelijk niemand geweigerd!  Corona maakte het helemaal anders. We konden in kramp schieten en niks doen maar we wilden iets aanbieden en daar zijn we grandioos in geslaagd naar mijn eigen mening. Mensen die echt wilden feesten en dansen blijven echter verweesd achter.  Geen grote feesttent dit jaar op de Vlaskouter, geen dansfeestjes bij de diverse cafés en jeugdverenigingen.   Corona is gewoon een aanslag op wat we anders gewoon waren.  Ezelsfeesten…. Vandaar toch een Ezelsweekend waar ook vele mensen thuis vieren in veilige omstandigheden!”  Ook aan de bewoners van de twee Kuurnse woonzorgcentra werd gedacht tijdens dit Ezelsweekend.  De doelgroep die het, het hardst te verduren heeft, zag dan weer hun eenzaamheid met liefde voor muziek doorbroken worden.  Zij konden genieten van een optreden van Lisa Del Bo.  Wie ook niet ontbrak tijdens dit Ezelsweekend was Soupapke.  Het populaire typetje Soupapke, vertolkt door Jos Depypere, en zijn trawanten die elk jaar opnieuw de draak steken met Kuurnse personen of gebeurtenissen, al was ook hier corona  niet ver weg in hun voorstelling.  Ondanks er slechts een voorstelling was voorzien zaterdagmorgen in zaal kubox van Soupapke, bleek dit al snel veel te weinig te zijn, waardoor het gezelschap ook nog een tweemaal maal voor een uitverkochte zaal hun sketches kon brengen.  In tegenstelling tot voorgaande jaren werden de sketches ditmaal uitgeschreven door Philip Vertriest die door de coroanaproblematiek nog steeds in Kuurne verblijft en nog niet terug afreisde richting Nicaragua.  Andere namen op Ezelgem Live waren onder meer Stan van Samang en Mama’s Jasje.  Zondagnamiddag staan nog Metejoor duo en Flip Kowlier solo.

Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK