Nieuwe voertuigen hondengeleiders politiezone RIHO
Foto: FVL

De politiezone RIHO is overgegaan tot de aankoop van twee nieuwe voertuigen ter ondersteuning van de hondengeleiders. De uitrusting van de voertuigen werd aangepast aan de noden van hondengeleider en zijn diensthoofd. Zo beschikt elk voertuig over drie kennels die flexibel ingezet kunnen worden als kennel en/of als opberg vak. De kostprijs van de twee nieuwe voertuigen bedraagt €84.000 euro incl. BTW.

De hondengeleiders van politiezone RIHO worden ingezet om controles en toezichten uit te voeren in het straatbeeld maar ook op evenementen. Daarnaast ondersteunen ze de flexteams en worden ze ingezet binnen het kader van de samenwerking WVL4 (samenwerkingsverband politiezone RIHO, Vlas, Polder en Westkust).

Politiezone RIHO beschikt over drie politiehonden: twee dual purpose honden en één patrouillehond. De dual purpose honden worden ingezet voor zowel drugsacties als patrouilles. De patrouillehond houdt toezicht in het straatbeeld, op evenementen, enz.