FFO

De eerste wintereditie van Filmfestival Oostende pakt uit met Koen De Bouw als master en opent op 15 januari 2021 in heel Vlaanderen met Red Sandra van Jan Verheyen & Lien Willaert. Vorig jaar nog te gast voor de avant-première van Grenslanders en de slotfilm Bastaard, dit jaar dé gastheer van de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende 2021.

FFO kondigt met trots de Master van het festival aan: Koen De Bouw, die met het thema ‘Age Before Beauty’ de nadruk zal leggen op sterke verhalen. Hij volgt leading lady Lynn Van Royen op, die de vorige editie cureerde. Het festival, dat voor het eerst van 15 t.e.m. 23 januari plaatsvindt, opent dit jaar met de film Red Sandra van Jan Verheyen en Lien Willaert. Zowel het gala-event als de avant-première van deze prangend actuele film zullen op 15 januari niet enkel in Oostende te volgen zijn, maar in heel Vlaanderen.

Filmfestival Oostende (FFO) maakte de verhuis naar januari reeds in september 2019 bekend. Het festival valt hierdoor centraal in het cinema- en awardseizoen. Door een betere spreiding in het festivallandschap en de daaraan gekoppelde film-releasekalender kan FFO extra aandacht geven aan nieuwe Vlaamse producties.  Ook de Ensors, de Vlaamse filmprijzen die op de slotdag van het festival worden uitgereikt, verhuizen mee. De Ensors zullen in 2021 een centrale rol innemen door enkele prijzen (de Ensors voor internationale doorbraak, beste coproductie, beste debuut, …) al tijdens het festival uit te reiken. Nieuw dit jaar is de internationale COOP! competitie, die zich focust op Vlaamse en Nederlandse coproducties en De Jamies, de eerste Vlaamse online content awards, een samenwerking met Hurae. Door online content een plaats te geven op het filmfestival wil FFO een brug slaan tussen de online content makers en de traditionele filmwereld.

Tickets Online: www.filmfestivaloostende.be Ticketbalie: Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 Ticketprijzen:

  • Avant-premières (incl. competitiefilms) : €9,50
  • Master Selectie, Ensor-genomineerde films, reprises: €6,00 Per ticket is er een reservatiekost van 1 euro.

Het volledige programma wordt bekendgemaakt in december 2020.