diksmuide frontale aanrijding brandweer1
Foto: FVL

Vrijdagavond omstreeks 21u15 kwamen de brandweermannen van Diksmuide net terug van een oefening toen de commandowagen in de Kaaskerkestraat plots moest uitwijken voor een wagen die uit de richting Diksmuide kwam en om nog onduidelijke reden op het tegenovergestelde rijvak aan het rijden was. Een achteropkomende Opel Insignia kon de Toyota van een jongedame niet meer ontwijken en het kwam tot een frontale botsing.

Luitenant Franky Bolle van Brandweer Westhoek, post Diksmuide. ‘We zagen het ongeval gebeuren en zijn onmiddellijk gestopt om de eerste hulp te verlenen. Via de dispatching riepen we versterking op van onze collega’s die met de materiaalwagen ter plaatse kwamen om een bevrijding te kunnen uitvoeren van de jonge vrouw in de Toyota die gekneld zat.’

De jonge vrouw die met haar Toyota het ongeval veroorzaakte was zwaar gewond aan de onderste ledematen en werd onder begeleiding van een MUG-team naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. De jonge man die de spookrijdende Toyota niet meer kon ontwijken, werd licht gewond, maar moest niet naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De Kaaskerkestraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

diksmuide frontale aanrijding brandweer1
Foto: FVL