Weekendcontroles in de provincie West-Vlaanderen
Foto : NGS

Op donderdag 15 oktober voerden de Politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL) een gezamenlijke controleactie in het verkeer uit. De leiding van de controleactie was in handen van de verkeerspolitie. De controlepost stond opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne. 16 bestuurders werden op aangeven van de mobiele ANPR-camera aan de kant gezet omdat ze hun verplichte verkeersbelasting niet betaald hadden. Zij moesten zowel hun achterstallige verkeerstaks als een boete ter plaatse betalen, waarbij in totaal 9.071,81 euro geïnd werd.

Vaststellingen PZ VLAS

  • 1 voertuig was niet verzekerd en werd inbeslaggenomen
  • 2 voertuigen waren niet geldig ingeschreven (rijden met buitenlandse kentekenplaat)
  • 7 bestuurders reden met een voertuig waarvan de technische keuring vervallen was
  • 1 bestuurder reed met een ladingverzekering die niet in orde was
  • 2 bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet